על קצה המזלג:
בחודש תשרין, (הלא הוא חודש אוקטובר) של שנת 2004, החליטו שני חברים טובים, אחסאן ומוסא, לפתוח מסעדה בנצרת, עיר הולדתם. הם בחרו בבית עתיק, אשר שימש למגורים מאז הקמתו, בתקופה העות’מאנית, והפכו אותו למסעדה משגשגת המשלבת במנותיה את טעמו של האוכל הערבי האותנטי עם טעמים חדשניים ומודרניים.
הריהוט עשוי עץ כהה. החלונות העתיקים שקועים בנישות, עליהן מוצבים חפצים מן העבר. אור צהבהב בוקע מן האהילים אשר על הקירות, ובפינה תנור עצים, ממנו יוצאות מנות ריחניות. הכל אפוף אווירה, חמה ונינוחה, כמו של בית, אבל בארץ אחרת.
בתפריט:
צלעות טלה מהטאבון, מוחמר – שוקי עוף על מצע של בצק מן הטאבון, סיניה – בשר טחון עם טחינה ועגבניות, נתחי עוף בקפה ושזיפים בתוספת אורז ופריקה, סלט שנקליש – גבינה סורית שמכינים במסעדה, מגורדת מעל סלט עגבניות עם שמן זית ונענע. מבין הקינוחים: “לילות בירות” – סולת עם חלב, פיסטוקים וסירופ סוכר, “חלאוות אלג’בן” – בצק סולת עם גבינת מוצרלה וגבינת ברינזה מתוקה ממולא קרם חלב, מוגש עם פירות העונה, פיסטוקים וסירופ סוכר.
כדאי לדעת:
המקום מכיל עד 55 אנשים ומתאים גם לאירועים סגורים.