על קצה המזלג:
זהו סיפורה של משפחה ענייה, שמתחיל אי שם בסוף שנות ה- 30 תחילת ה- 40 של המאה הקודמת.
אם המשפחה נפטרה זמן קצר לאחר הולדת בנה והמשפחה נשארת ללא אם.
האב מתחתן בשנית עם וודיעה, אישה מוכשרת במיוחד שמנצלת את כישרונותיה הברוכים, במיוחד בהכנת ממתקים וקינוחים.
וודיעה מתחילה להכין כנאפה חמה, הראשונה בשפרעם וכך התפרסם שמה.
סבתא וודיעה חברה למשפחות מרקע סורי שהתגורר בשפרעם ולמדה מהם את הבסיס להכנת גלידה.
כשמשפחות אלו עזבו את שפרעם, סבתא קנתה מהם את הציוד והתחילה להכין גלידה עם הרוח והטעמים שלה…
בעבר, היו מגלידים ידנית – והמשפחה שהייתה מפיצה של קרח בשפרעם – השתמשה בקרח להגלדה.
הגלידה הנוזלית היה מונחת בסיר נחושת, מסביבו הייתה מעטפת של עץ, כמו חבית, בין החבית לסיר – היו ממלאים שכבת קרח גרוס עם מלח.
את הנוזל שנדבק לדפנות הסיור היו מגרדים – וזוהי, למעשה, הגלידה!
בסוף שנות ה-50 חוברה העיר לרשת החשמל, והביאו מכונת גלידה ראשונה.
משם התחילה ההתפתחות תוך כדי שהסבתא שומרת על סודותיה אפילו מהמשפחה הקרובה לה במשך שנים רבות.
בעבר, הגלידה נקראה על שם המשפחה – גלידת זייתון.
לאחר שהגלידה התחילה להתפרסם, ומשם הגיע השם – גלידת שפרעם, שמהווה אחד מהסמלים של העיר.
לגלידה טעם מזרחי מסורתי.
נכון להיום – בנוסף לסניף בשפרעם ישנם סניפים גם בנצרת וגם בכפר יאסיף.
גלידה מיוחדת, חלבית, מרכיב ייחודי – אלת המסטיק – מסטיקה שמיובא במיוחד מיוון.
לגלידה יש מרקם, וטעם שונים משאר הגלידריות- בסה”כ 3% שומן, כ- 120 קלוריות ל 100 גרם, גלידה קלילה ורעננה.
3 טעמים מזוהים עם גלידת שפרעם- לימון, וניל ובוטנים.
בנוסף, מייצרים גלידה מיוחדת בטעם כנאפה וגם קינוחים שעשויים מגלידה -כמו ‘לילות ביירות’, בורמה (פיסטוק), גלידה קטאייף וגלידה על בסיס גבינה שמיובאת מאיטליה ועליה מונחת לה כנאפה חמה שנאפית במקום.
וכמובן, מייצרים גלידה איטלקית – במגוון טעמים גדול…
כל אחד יכול למצוא לעצמו את הגלידה שאותה הוא אוהב.
חוויה מומלצת לאוהבי הגלידה ובכלל!