על קצה המזלג:
‘גלידת שפרעם’ ידועה בזכות הטעמים המזרחיים הייחודיים לה, המיוצרים על-פי מתכונים עתיקים של סבתא וודיעה, מן העיר שפרעם.
את הגלידה החלה סבתא וודיעה לייצר בשפרעם בסוף שנות ה-30.
אל תוך סיר נחושת גדול המונח בתוך מסגרת עץ, דמויית חבית, הייתה שופכת את תערובת הגלידה הנוזלית, ובמרווח שבין הסיר לחבית העץ, מעמיסה קרח גרוס עם מלח. העיסה שקפאה אל דפנות סיר הנחושת, הייתה הגלידה.
ככל שרבתה ההצלחה, נשמר סודו של המתכון לגלידה הנערצת. וודיעה זיתון לא חלקה את סודותיה אפילו עם הקרובים לה ביותר, אך ידוע כי השתמשה בשרף המסטיקה, המיוצר מאלת המסטיק, ומעניק לגלידה מרקם גמיש ונמתח.
כיום מייבאת ‘גלידת שפרעם’ את המסטיקה במיוחד מיוון, והטעם נשאר ממש כמו פעם.
סניף ‘גלידת שפרעם’ בנצרת מרשים מבחינה עיצובית ומזמין לאכול גלידה באווירה של מסעדה מודרנית. נוסף לטעמים המוכרים של סבתא וודיעה מתחדש התפריט ללא הרף, כשהבסיס לכל הוא טעמי הממתקים הערביים המסורתיים.
בתפריט:
הטעמים המוכרים במיוחד: לימון, וניל ובוטנים. עוד תמצאו גלידות מיוחדות בטעם כנאפה, פיסטוק, גלידת קטאייף, גלידות איטלקיות במגוון טעמים, קינוחים מיוחדים: ‘לילות בירות’, ‘גלידת בורמה’, כנאפה חמה על בסיס גלידה, ועוד.