על קצה המזלג:
בכיכר העיר שברחוב פאולוס השישי, פתוחה לרווחה חנות ממתקים אדירה, כשנכנסים, אפשר להרגיש לרגע כמו בעולם שבו חלומות מתגשמים.
‘הבסבוסה של אבו חאפז’, כך התחיל סיפורו של ממתק.
ב-1890, החל אבו חאפז להכין ולמכור בנצרת בַּּּּּסֽבּוּסָָה, שהיא עוגת סולת פשוטה עם רוטב מתוק מעל. ‘הבסבוסה של אבו חאפז’ הפכה לשם דבר בנצרת, ואבו חאפז שמר בקנאות את סוד המתכון.
אותה תאווה ליצירה מתוקה ומושלמת, עברה ממנו לדורות הבאים.
כיום, ניתן למצוא בממתקי מחרום מגוון רחב של ממתקים ערביים, המיוצרים במפעל הממתקים של החנות, חלקם מוכרים וחלקם ייחודיים לממתקי מחרום – כדאי לנסות.
דיאב, הבעלים ונינו של אבו חאפז, מחפש תמיד חדשנות. בימים אלו הוא עוסק במציאת המתכון המושלם לכנאפה ללא גלוטן ולשערות קטאייף. “אני עובד בשיתוף פעולה עם מהנדסת מזון, זהו שיתוף פעולה בין יהודים לערבים, דבר שאני מאוד אוהב, ומאמץ כדרך חיים”.
את ממתקי מחרום פוקדים תיירים מכל העולם, במטרה לשבת בסוף יום טיול בעיר וליהנות מן המתוק האיכותי לצד כוס קפה מר, כמיטב המסורת.
על המדף:
מגוון סוגי כנאפה, חלבה בטעמים מפתיעים (גם ללא סוכר), בקלאוות במילויים מגוונים ועוד.
כדאי לדעת:
מקומות ישיבה עד 52 אורחים.