Luna bistro
על קצה המזלג:
לונא זרייק, בת למשפחה נצרתית, החליטה לפני כ-14 שנים להתמסר לעולם הקולינריה, אל קסמו נמשכה כל חייה. נחישות גבוהה, יוזמה ואמונה בדרכה, הביאו אותה לפתוח מסעדה ערבית בנצרת.
את המתכונים אספה אחד אחד, חלקם מתכונים ערביים עתיקים, שנתגלו מחדש, וחלקם מתוך מאכלים מוכרים עליהם גדלה. המנות הן בטעמים נצרתיים שורשיים, אך הנראות מודרנית, רעננה ואסתטית.
“אני מאמינה שנגיעה נשית עושה פלאים, ולכן במסעדה שלי עובדות בעיקר נשים. כל אחת מקבלת את ההזדמנות לשים חותמת אישית על הפרוייקט שלה במטבח וזוהי, בעיניי, העצמה נשית”, מסבירה לונא.
המסעדה ממוקמת בקומת הגג של קניון ביג פאשן, משם נשקפים נופיה של נצרת. המראה מרהיב, גם ביום וגם בלילה.
בתפריט:
מנת הדגל של המסעדה: “אל מעשוקה” – כדורי בשר קטנים עם תמרים, ג’ינג’ר ומי זהר. זוהי מנה סורית, שהומצאה כנראה במאה ה-13, והוגשה לסועדים חשובים בארמונות מפוארים. המתכון אבד עם השנים ונתגלה ע”י חוקרת סורית מלונדון. באבא גנוש, סמבוסק גבינה, מסבחה, שוש ברק עם קובה, מנסף, ספיחה ועוד ועוד.
כדאי לדעת:
הזמנה אחרונה בעשר וחצי. המקום פתוח עד אחרון האורחים.
קיום אירועים פרטיים או עסקיים, באווירה ייחודית.
נגישות לנכים.