Nazareth’s original semsmeya
על קצה המזלג:
מפעל בוטיק לממתקי שומשום מסורתיים.
בחלק האחד של המפעל הקטן מייצרים מתוקים בעבודת יד, בחלקו השני ניתן לצפות בתהליך, בליווי הסבר.
מה עושים:
איך נראה שומשום בשדה? איך יודעים שהתרמיל מוכן לקטיף? מהי צמיגות נכונה של עיסה ולמה כל כך חשובה הטמפרטורה?
וליד יודע הכל על שומשום, לא בכדי מכנים אותו חבריו “אבו שומשום”.
“לפני דורות כבר ייצרו בנצרת חטיפים שנמכרו בעגלות, המוכרים היו מסתובבים עם פלטה גדולה של הממתק, חותכים ומוכרים לפי משקל”. בליווי סרטון, ובעוד ידיו עושות במלאכה, ממחיש וליד לנגד עיניכם מסורת ארוכת שנים של חובבי המתוק.
אז מה מכינים? חטיפי בריאות ממכרים של שומשום, בוטנים, גרעיני חמנייה, קצח ועוד, הכל טבעוני וללא חומרים משמרים.
משך סיור:
כחצי שעה.
ימים ושעות:
קבוצות בתיאום מראש, ניתן לתאם מעבר לשעות הפעילות.
איך מגיעים:
המקום נמצא ליד בנק לאומי החדש.