על קצה המזלג:
אבו אשרף ידוע בזכות הקטאייף שלו ומעבר לכך המקום הוא אוצר בלום, גם מבחינה אסתטית וגם מבחינת משמעותו ההיסטורית.
מה עושים:
אבו אשרף מספר על המבנה ששימש כביתו של ראש העיר העות’מאני ועל “דיואן אל סראיה” – בית העירייה העות’מאני שבראשו שעון, הנמצא ממול לבית הקפה (נבנה במקור לפני כ-280 שנה על ידי דאהר אל-עומר).
אבו אשרף מסביר על הכלים הרבים המקשטים את הקירות ועל השימוש בהם בעבר. ניתן לצפות בהכנת הקטאייף, מאכל האופייני לחודש הרמדאן, אשר אצל אבו אשרף מכינים לאורך כל השנה.
בבוקר רואים איך מתבצעת ההכנה, במהלך היום ניתן לצפות על הנעשה במו ידיו של אבו אשרף.
משך סיור:
כאוות נפשכם וסקרנותכם.
- בימי הרמדאן הסגירה בשעה 18:00.