על קצה המזלג:
הכניסה לכנאפה אִם עלי מקושטת בתצוגת חפצים עתיקים וחדשים, התלויים בערבוביה עליזה על גבי הקירות. מטרייה, מגהץ פחמים, כיסא ישן, עששיות ושלל אדניות בעיצוב מקורי, גדושות צמחייה ירוקה.
בתוך הצבעוניות המלבבת הזו מכין עזמי חאמד, כנאפה. רק כנאפה. אורחי המקום יוכלו לחזות, שלב אחר שלב, במלאכתו של אומן אמיתי.
עזמי אומר: “אני מאמין שאם רוצים לעשות משהו טוב, צריך להתרכז רק בו”. ואכן, עם השנים הפכה כנאפה אם עלי מוקד עלייה לרגל לאוהבי המתוק.
את סודות הכנת הכנאפה למד עזמי מאביו, “אבל”, הוא מציין בחיוך, “לסבי הייתה עגלת ממתקים בנצרת, ככה שאני דור שלישי בעסקי הממתקים”. סיפורה של המשפחה מתועד בתמונות שחור-לבן, המעטרות את הקירות הפנימיים, בד בבד עם ציורי קיר מעשה ידיו של עזמי.
בתפריט:
כנאפה, קפה ערבי, תה צמחים, שתייה קרה.