בעיקר בשוק, כולל חנויות התבלינים והמתוקים
משך המסלול: 4-6 שעות
הגעה:
וויז לסביבת כיכר המעיין, או כנסיית הבשורה
תקציר המסלול:
שיטוט עצמאי בבירת הקולינאריה של הגליל.
להעשיר את החך עם המאכלים המקומיים המיוחדים: פיתות (נצרתיות, לא מה שחשבתם), פטאייר, מנאקיש, קראקיש, מחאמר, מסחאן, ועם מאכלים שנדמה לכם שאתם מכירים: חומוס ופול, מסבחה, משאוושה ומחלוטה, סומאק, חובזה וטבולה, שושברק, ספיחה, מנסף פריקי, ערוסה או עראייס, אינר, כמובן עראק, בסבוסה, ג’ינבה, סומאק, מאחלב, כנאפה, בקלאווה, עוואמה, דארג’ה ועוד. ברשימה מסעדות מסורתיות לצד מקומות בילוי עדכניים ומסעדות פיוזן.
עושר הטעמים מרגש ומבלבל, ואם מדובר בביקורכם הראשון מומלץ לקחת סיור קולינרי מודרך. שפע המדריכים הפועלים בעיר מפורסמים כאן באתר שלנו.
https://www.visit-naz.co.il/gd_fun/category/guides/
בשנים האחרונות חווה נצרת קאמבק משמעותי כאשר הצעירים שעזבו ללמוד בערים אחרות בארץ ובעולם חוזרים אליה ופותחים במבנים ההיסטוריים של השוק מקומות בילוי ואוכל המשלבים בין האוכל הביתי המסורתי לבין מה שחוו בעולם וחדשנות הבישול העכשווי. בשורת הפיוז’ן של המטבח הנצרתי שווה טעימה, גם את קשה להחליט מה עדיף בתוך הסצנה הקולינארית המשובחת והתוססת – קפה בן 105 שנים או חוויה תרבותית קהילתית? חומוסיה הזוכה לשבחים כבר כמה עשורים או כנאפה בצנצנת?
הסצנה הקולינרית מפוזרת ברחבי עיר. המוקד המסורתי הוא סביב רחוב פאולוס השישי ותאופיק זיאד והמקוד העכשווי הוא סביב כיכר המעיין והרחובות הסמוכים. בשכונות הגבוהות יותר של העיר, לכיוון הטיילת, תמצאו נוף פנורמי ותפריט ייחודי שבדרך כלל משלב את האוכל המסורתי עם המודרני.
שימו לב שרבים מהמסעדות ומקומות האוכל בנצרת סגורים בימי ראשון.
האתרים במסלול:
- קישור לאתר שלנו בו תוכלו למצוא פרוט על פי הקטגוריות: המסעדות, בתי הקפה, אוכל רחוב ומתוקים ופינוקים https://www.visit-naz.co.il/
- ארוחות בוקר – מאפיית אל טאבון, מאפיית אלמשהאדי, מיסטקה, אל מאהא.
- חומוס – עפיף, אבו גאנם, עימאד, חומוס א-שיח, דיאנה, ניזאר.
- פלאפל, מזטים, שיפודים ומאכלי ים – פלאפל אבו האני ג’באלי, פלאפל חאזן, שיפודי אל זעים, גאזי מלך הדגים, ביסטרו “סודפה”.
- קפה – אבו סאלם, פאהום, הפינה של ר’אדה, קפה ליוואן, קפה אמאני.
- מתוקים – אל מחרום, ממתקי אחמד מחרום נאבלוסי, דיוואן אל סארייה, אל מוכתאר, ממתקי הידידות – אל סדאקא, ממתקי הוידי, קפה סעדי, קונדיטורית עלי חסן, חאסן אל בדואי.
- צהרים או ערב – מסעדת אל ג’נינה, ALREDA – אלרידא , מסעדת אל בייאת, צ’לו, מסעדת סנט. גבריאל, תשרין, מסעדת עוד, וילה נצרת, לוקנדה, השמן והזיתים, מקומי-גלילי, לונא.
המפה בלינק:
https://drive.google.com/open?id=1s2SvDo54182_9n5iqHNeN2rezGWRThlL&usp=sharing
1. ארוחות בוקר
מאפיית אל טאבון עין מאהל
הטאבון הגדול הממוקם בפתח החנות מסגיר מיד את מהות המקום והאף מושך פנימה אל המאפים הנהדרים הנאפים על חלוקי נחל: פאטייר תרד וגבינות מהבילים, פיתות דקיקות וקריספיות מעוטרות בזעתר, קזחה (קצח), שומשום וגבינת כבשים, לבנה, פיצה מהטאבון, פלאפל ירוק שנטחן מגרעיני פול והרבה עשבים ואפילו עוף בתנור (לא חייבים לארוחת בוקר).
כתובת: רח’ 6122, רח’ תאופיק זיאד פינת רח’ פאולוס השישי 103
04-6560056
מאפיית אלמשהאדי
נפתחה לפני כשש שנים על ידי מוניר, רעייתו טורפנדה, ובניהם. במאפייה תמצאו פיתות טאבון גדולות, פיתות נצרתיות, פאטייר במילוי עשבי העונה כמו תרד ועולש, זעתר עם גבינה, מנאקיש על פיתת טאבון עם גבינה ערבית וזעתר, גריסיני מדהים, עוגות ועוגיות אניס, עוגיות מעמול, עוגיות סולת עם תמרים ומחאלב, עוגיות סוריות, קארקיש (קרקרים עגולים ודקים), מעמול סולת, עוגת חותם שנאפית על אבן עם שמן זית אניס מחלב וקצח (קזחה).
בחלק האחורי של המאפייה מתחבאים מטעמים נוספים (בהזמנה מראש): ממולאים, אורז, מחמר, מסאחן, עלי גפן ממולאים, צלעות טלה ועוד.
רחוב הבשורה
04-6462430
שני-חמישי 20:00-7:00
מיסטקה – MISTAKA
פיוז’ן
מהא שחאדה הגשימה בקפה מיסטקה את החלום למקום משלה, שיפצה, צבעה, טיפלה והרכיבה במו ידיה את המתקנים והאביזרים. מהא, העובדת כשף באחת ממסעדות נצרת, מגישה בבית הקפה שלה ארוחות בוקר וארוחות קלות באווירה ים תיכונית לצד אוכל ערבי אותנטי (בהזמנה מראש). לצד התפריט והמאכלים מוצגות כאן עבודות של אמנים צעירים מקומיים.
כתובת: אל בישארה, 6092
טל. 054-573-7723
שעות פתיחה: שני-שבת 9:00-18:00
אל-מאהא – קפה וחנות ספרים
שילוב בין חנות ספרים ובית קפה. מאהא סולימן, בעברה הלא רחוק מורה ללשון הערבית בחטיבות ביניים, גדלה בעיר העתיקה של נצרת, איבדה את בעלה לפני מספר שנים והרגישה שהיא זקוקה לשינוי. היא פתחה הוצאת ספרים וכשהבינה שהתחום מורכב, עלה הרעיון לפתוח חנות ספרים. אל-מאהא היה השינוי המבורך. מאהא מוכרת כאן גם תכשיטים יפהפיים מזהב, מעץ ומחרסינה שמעצבות נשים מקומיות ומקיימת ערבי תרבות וסדנאות. לצד הקפה יש גם עוגיות, ארוחת בוקר הכוללת לבנה וריבה או דבש, ירקות ולחם.
כתובת: רח’ 6098
טל. 04-880-4555
שעות פתיחה: שני-שבת 9:30-19:00
2. חומוס
החומוס של נצרת הוא מהמשובחים בארץ ויש בעיר מבחר עצום של חומוסיות, המרוכזות ברובן ברחוב תאופיק זיאד, רחוב המוסכים של נצרת. כל מקום עם המתכון הייחודי שלו, ומומלץ לטעום את כ-ו-ל-ם לפני שחורצים דעה על המאכל הכי מקומי שיש.
עפיף
סאיג’ עפיף הוא חומוסאי דור שני, המגיע לחומוסיה כל יום לפנות בוקר כדי לרסק ידנית את גרגרי החומוס הטריים, לערבב את הפול ולהכין את התערובת לפלאפל הירוק.
בתפריט גם מסבחה ומשאוושה, חומוס עם בשר כבש, פול מבושל וטחון עם תערובת שום-לימון וחביתות ירק מופלאות.
רח’ תאופיק זיאד 202/26
04-6555882
אבו גאנם – מסעדת שרביני
מוסד חומוס מוכר בעיר נצרת משנת 1968, ונחשב לאחד ממקדשי החומוס הגלילי. עבדאללה שרביני, הוא אבו גאנם, מגיש כאן לצד החומוס הגלילי העדין גם מסבחה, כדורי פלאפל, סלטים טריים ועוד מעדני חומוסיות ותבשילים משתנים. היום למסעדה שני סניפים: אחד בעיר העתיקה נצרת והשני בנוף הגליל.
פאולוס השישי 86 ליד המשביר
טל. 04-674-7174, 04-6467237, 04-6572689
עימאד
אבו נזאר עונאללה, בן לאחת המשפחות הגדולות של נצרת, פתח את המסעדה שליד היציאה מהעיר בשנת 1966. המסעדה נקראת על שם בנו של אבו נזאר, עימאד, ומחולקת לשני חללים —בשרים על האש ו-חומוס עימאד. אפשר גם לחבר בין השווארמה הנוטפת לשמן הזית והחומוס.
רחוב תאופיק זיאד 52
04-6456110
ראשון-שבת: 6:00-19:00
מסעדת אל שיח’
בקצה רחוב תאופיק זיאד, ליד כיכר העיר, נמצאת המסעדה של אחמד זועבי שהוקמה בשנת 1981 בן לאחת מהמשפחות הגדולות והמכובדות של נצרת. החומוס מופלא, ולצידו מסבחה רכה, צ’יפס נהדר, פלאפל ושווארמה.
רחוב אכסאל 2, פינת תאופיק זיאד
04-6567664
שני-שבת בשעות 6:30-14:00
דיאנא
אולי המסעדה המפורסמת ביותר של נצרת.
חומוס, טחינה, לבנה, פלאפל, סלט סומאק, קובה, סלטי חצילים, זעתר, חובזה וטבולה — הכול מוכן במקום. מנת הדגל היא כמובן הקבב מבשר טלה המוגש עם מקל קינמון. הקינוח המפורסם של המסעדה הוא הכנאפה, המיוצר במקום, עם פירות העונה.
ההיסטוריה של דיאנא הפלאפל התחילה כשאביו של דוחול ספאדי, מחמוד, כרטיסן בקולנוע דיאנא, הקים את דוכן הפלאפל והשווארמה שלו ב-1970. בנו, דוחול, ממשיך דרכו, הפך לשף הערבי-ישראלי-פלשתינאי הראשון שהביא את האוכל הערבי הביתי לקדמת הבמה.
השווארמה מסתובבת על מתקן גחלים. יש כאלו הנשבעים שהפלאפל כאן הוא מהטעימים בארץ, ומי שלא עובר את הכביש למסעדה עצמה, יכול להתענג “רק” על החומוס. אם אתם במסעדה תנסו לטעום מהכל – שישליק מבשר טלה, חזה טלה ממולא, מנסף פריקי, מנסף אורז, מחמאר פרגיות, מקלובה בשר או מקלובה דג, סיניה של עגבניות עם טלה, בשר “ראש הציפור” עם צנוברים, הקובנייה, תשאירו מקום גם לתבשילים עם ירוקים (כמו עולש, תרד, חוביזה, עכוב, לשון הפר), ואם אתם בעניין דגים – טאג’ין של פילה דג ועל מדפונה של דגים.
המסעדה – פאולוס השישי 51
04-6572919
ראשון-שבת 24:00-12:00
חומוס ניזאר
ניזאר אחד מאמני חומוסאי נצרת הוא דור שני במקצוע. אביו, ג’מיל, פתח את המקום לפני כ-40 שנה, ומאז מקפידים כאן על בחירת גרגירי הבלאדי הגליליים הקטנים מזן הדס, הנמצאים בבסיס המשחה הממכרת.
הגרגירים עוברים השרייה ארוכה במים ובישול ארוך על להבה נמוכה, ולרכות הנימוחה הזאת מתווספת מעט מאוד טחינה, כך שהמשחה עצמה נשארת בגוון זהבהב.
מאותם גרגירים יש כאן גם משאוושה ומחלוטה (גרגרי פול מבושלים מעורבבים עם שום, לימון וגרגרי חומוס רכים), טובלים בנדיבות בשמן זית, לצד עם סלט ירקות טרי שנחתך על המקום מירקות באלדי. את הפיתות הנצרתיות כל לקוח מחמם לעצמו על תנור ספירלה ישן שמונח על כיסא במרכז המסעדה.
רח’ תאופיק זיאד
04-6464802
שני-שבת 17:00-8:00
3. פלאפל, מזטים, שיפודים ומאכלי ים
פלאפל אבו האני ג’בלי
דוכן הפלאפל בכיכר המעיין צבר לו מוניטין ומעריצים, הפלאפל הוא אחד מהטובים באזור ונכלל גם ברשימות הפלאפליות המומלצות בישראל.
כיכר המעיין
04-6578337
שיפודי אל זעים
המנה שאוכלים כאן, לפעמים על הדרך, היא ערוסה או עראייס (כלה או כלות בעברית), פיתה ממולאת בבשר קבב, טבולה בשמן וקלויה על האש. בעיראק משתמשים בבשר עז, במטבח השאמי והטורקי בבשר כבש ועגל. לפעמים מוסיפים רכז רימונים, לפעמים עגבניות וטחינה. השיפודיה הוקמה לפני כ-65 שנה ע”י חוסני מוחמד, הוא חוסני חמדאן, מכפר משהד, וכיום מנהל את המקום בנו סעיד לפי המתכון שהנחיל האב המייסד: עסיסית, קלויה ומוגשת חתוכה לרבעים לצד ירקות טריים וחריף. לפעמים, עם קצת מזל, יש גם שקדי כבש על הגריל.
רח’ פאולוס השישי, מול תחנת המוניות בסמוך לכיכר המעיין
טל. 052-928963
גאזי מלך הדגים
לא ברור איך לקרוא לסוג מסעדה שכזו, אבל גאזי בעל הבית המכונה מלך הדגים העירוני, קורא למסעדה שלו: Gazi Fish King — או בקיצור: GFK. את הדגים, המגיעים לכאן מנמל עכו, מהכינרת ומבריכות הדגים בעמק יזרעאל, בוחרים הלקוחות מתוך האקווריומים בכניסה למסעדה. גאזי מבשל אותם על פלטת פחמים או שולח אותם לטיגון במטבח. מנת הדגל היא קלמנסיה: שרימפס וטבעות קלמארי ברוטב עראק.
פאולוס השישי 16
04-6456425
ראמזי’ אבו אמנה
מסעדת דגים
דגים מטוגנים וכוסית ערק. 80 ₪ לאדם
04-6456425
4. קפה
אבו סאלם קפה
הקפה הכי וותיק בישראל כבר בן 103 שנים, מנוהל ע”י בן הדור הרביעי, שומר על מעמדו כמעוז השש בש העירוני (ומשחקי הקלפים), ביתם השני של זקני נצרת, ומגיש את אותו הקפה השחור המבושל המשובח, את ה”אינר” (תה הקינמון והאגוזים החם הייחודי), ואת אותו משקה לימונים-רימונים קר. אגדה מקומית.
בלב השוק הישן של נצרת, בסמטה קטנה, בבניין בן 400 שנה, פועל “קפה אבו סאלם” שהוקם על ידי אנדרו אבו סאלם בשנת 1914 כשהוא עצמו היה בן 14. בשנת 1968 עבר הקפה לניהול בנו, ג’ורג’ אבו סאלם, והוא ניהל אותו עד פטירתו ב- 1990, ואז, סמיח אבו סאלם, אחיו, נכנס לנעליו.
המשפחה לא עצרה שם. מאז 2007 מנוהל הקפה על ידי נכדו של הבעלים ובנו של ג’ורג’ – ויסאם אבו סאלם’ הידוע גם כ-די.ג’יי ויסאם. ויסאם למד עיצוב גרפי, מוסיקה וקורס ברמנים, תקלט ברדיו חיפה ובמועדונים הנחשבים ביותר בתל אביב, עד שהרגיש שהגיע הזמן לחזור לנצרת.
במקום יושבים לקוחות קבועים שנפגשים מדי יום ומתעדכנים בנעשה בעולם בשיחות עם התיירים והמבקרים בבית הקפה והמקומיים העוברים לידו.
שיטת התשלום בבית הקפה מיוחדת במינה: שני המפסידים מבין ארבעת שחקני הקלפים מסביב לשולחן, מזמינים ומשלמים על כולם. וכן, משחקים כאן בזוגות.
“תה אינר” הייחודי המוגש בבית הקפה הוא תה עם קינמון מבושל עם אגוזי מלך כתושים לפי מתכון משפחתי עתיק, לצד מבחר עצום של תה צמחים ומשקאות קלים תוצרת בית שמעורבבים במקום, וויסאם שמח להסביר על היתרונות הבריאותיים שלהם. חלק מהריהוט המקורי הוחלף עם השנים, אך חלק מהריהוט המקורי, כמו שולחנות השש בש, עדיין נמצא במקום ומעניק למשחק גם עומק היסטורי.
כתובת: רחוב 6143, אין שלט ואין חלון ראווה
טל. 053-5530103
שעות פתיחה: שני-שבת 9:30-17:00, ראשון 9:30-13:00
קפה פאהום
בית הקלייה הראשון בעיר נוסד לפני כ-60 שנה ע”י עזמי פאהום. כיום, מנהל את המקום בנו, רגיד, שהפך אותו לטחנה לקליית פולי קפה. רגיד טוחן 15 סוגי פולים מרחבי העולם לקפה שחור, לקפה פילטר או לסאדה. הפולים מגיעים לכאן מקולומביה, קניה וברזיל, ויש גם תערובות מיוחדות למקום, ותערובות שירקחו לכם לפי בקשתכם (ניתן גם לארוז את התערובת הייחודית שלכם בקפסולות לשימוש במכונת הקפה הביתית) והכי חשוב – נגיעה של הל טחון טרי שאותו מוסיפים לשקית שנייה לפני שסוגרים אותה.
ולצד הקפה מבחר עצום של ממתקים, סוכריות ושוקולדים מסוריה.
השוק הישן 6133/7
04-6554471,
שני-שבת 17:30-8:00
קפה ליוואן
סמי, שותפה אחד מבין שלושה, פתחו בשנת 2017 עסק בעל חזון חברתי – קפה ליוואן – בית קפה תרבותי בו מוצגות תערוכות מתחלפות של אמנים ערביים ואחרים, הרצאות, סדנאות, סיורים, סרטים וערבי שירה, ספרות ומוזיקה. כשיש אירוע המקום פתוח גם בלילה, והקהל הוא בעיקר צעירים מקומיים ותיירים מזדמנים. לצד התרבות יש כאן גם תפריט לא גדול המבוסס על שלל מוצרים מקומיים. ניתן ללמוד כאן על נצרת, תרבותה וההיסטוריה שלה, תושביה, ולא פחות על המיעוט הפלסטיני ועל הפלסטינים כעם. המקום מצליח לתת ערך מוסף לביקור בנצרת.
כתובת: רח’ 6132 מס’ 1, סבאט אל שייח’
טל. 04-628-3511
שעות פתיחה: שלישי, חמישי-שבת 9:00-19:30
קפה אמאני
ניחוח הקפה מגיע מבית הקפה אמאני, תערובת שובה לב של טעם מודרני וסגנון קלאסי, מקום בו נפגשות תרבויות שונות.
ממש מול פאוזי עזר אין, בלב העיר העתיקה, ובניהולה של אמאני, צעירה בשנות ה-20 שמנהלת את המקום בחיוך שובה לב, ומציעה מטעמים מקומיים כמו גבינות ותה לצד פינוקים כמו פרנץ טוסט מצויין.
כתובת: רח’ 6112
שעות פתיחה: שני-שבת 9:00-20:00
טל. 050-8174434
5. מתוקים
נצרת. מילה נרדפת למתוק וטעים. מעצמת הקינוחים של נצרת הנשענת על מסורת ארוכה העוברת מדור לדור, זוכה לייצוג במסעדות וקונדיטוריות ברחבי הארץ והעולם, ובעשרות חנויות ממתקים וקונדיטוריות בעיר.
ממתקי אבו דיאב אל-מחרום
מנצרת חוזרים עם קופסאות עמוסות במתוק מתוק הזה. מחרום מתמחה בכל סוגי המאפים המתוקים כול סוגים שונים של בקלאווה, מלבי, כדורי עוואמה (כדורונים מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר), בסבוסה, לילות ביירות וכמובן הכנאפה.
רחוב פאולוס השישי 309, כיכר העיר
04-6560214
ממתקי אחמד מחרום נאבלוסי
שלא נתבלבל – שכם היא בירת הכנאפה. משם הגיעה אמנות ההכנה של הממתק הזה לכל הארץ, ולנצרת במיוחד. משפחת מחרום הגיעה לנצרת לפני כ-150 שנה משכם, ואיתה גם המתכון הסודי של אבי המשפחה, אחמד מחרום. בשנת 1947 החל אחמד לייצר את הממתקים שלמד להכין מהוריו, והסתובב עם מגשים ברחובות נצרת ובכפרי הסביבה.
הכנאפה של נצרת מתוקה יותר ועשירה יותר בגבינה מאשר זו של שכם, אבל מסורת זו מסורת ולכן כששם החנות נושא את התואר המחייב “נבלוסי” (האיש משכם) אפשר לצפות לליגה אחרת: במפעל הקטן מכינים כנאפה, שערות קדאייף ובקלאווה המכילה פיסטוק איראני שמגיע לעיר מירדן. חמודי, בנו של אחמד, ואחיו, עדיין מייצרים את המתוקים לפי המתכונים הסודיים של המשפחה. האפייה מתבצעת בסבבים כמה פעמים ביום כדי לשמור על הטריות, והאורחים מוזמנים להתענג על 3 סוגי כנאפה – רגיל, טחון ומאלבי. במגולגלים ואפויים תמצאו כמובן שלל באקלאוות אבל גם מעדנים מורכבים יותר כמו בורמה, עוגות סולת, חלבה נפלאה, רחת לוקום, “עין הציפור”, פאטייר גבינה.
רחוב איכסאל 705
04-6554239
ראשון-שבת 23:00-8:30
דיוואן אל סראיה
אבו אשרף הוא אלוף הקטאייף – סהרוני בצק קטנים דמויי פנקייק שהוא מכין כאן כבר 30 שנה, ממולאים באגוזים טחונים או בג’יבנה ערבית מתוקה-מלוחה ומעל מי זהאר (סירופ מתובל בתמצית הדרים).
קולים את הבצק הנוזלי על פלטת ברזל, ממלאים אותם באגוזים או בגבינה ואז מטגנים במחבת בשמן תירס ומתיזים עליהם מי סוכר במתיקות עדינה.
הקטאייף מוגש ברוב העולם בלילות הרמאדן, אבל אבו אשרף חושב שלא צריך לחכות 11 חודשים לממתק המופלא שאת סוד הכנתו למד מאימו, והוא אחד מהמקומות היחידים בו ניתן למצוא אותו כל השנה.
תתחילו את אחד הבקרים שלכם כאן: קחו שני קטאייפים לפחות וגם כוס תה עם נענע, ושבו על המרפסת שפונה לכיכר הסראיה או לכיוון ה”מוזיאון” של אבו אשרף שהוא גם אספן כפייתי של כלי נגינה ועבודה עתיקים התלויים בכל חלל פנוי: כלים חקלאיים, מחרשות, כלי עבודה, כלי בישול ומה לא.
סמטה 6152 בשוק, כיכר הסראיה לי המסגד הלבן
טל. 04-6578697
שני-שבת 19:00-8:00
אל מוכתאר
חנות המאפים המתוקים של משפחת עודה נפתחה בשנת 1967, ויש אומרים שזו חנות הממתקים הראשונה שנפתחה בנצרת. מה שבטוח שמאז החנות הפכה לאגדה ולשם נרדף למאפים מתוקים מסורתיים.
מנת הדגל היא כמובן הכנאפה עם הגבינה המתוקה, ולידה כל הצוות: בקלאווה, קן הציפור, בורמה, עוגת קוקוס, סברינה, סחלב, עוגיות ועוד סוגי עלי בצק עם גבנה וסוכר המגיעים ישר מהמאפיה הנמצאת מתחת לחנות.
רחוב פאולוס השישי 112 (לוודא כתובת- אולי 89?)
04-6461661
10:00-23:00
ממתקי הידידות – אל סדאקא
הקונדיטוריה נוסדה בשנת 1975 על ידי סולימאן סלאח אביו של עימאד סלאח המפעיל את המקום עד היום. במקום ממתקים ומאפים ברמה גבוהה כולל כנאפה מגבינת עזים משולבת בגבינת חלב בקר.
רחוב4011 מס’ 62-70, שכונת נמסאווי, צמוד לקריית הממשלה
04-6463096
שעות פתיחה: 9:00-22:00
ממתקי הוידי
קונדיטוריה קטנה וביתית המציעה כנאפה וקטאיף ממולאים באגוזים וג’יבנה, קרם סחלב ופיסטוקים בסירופ.
רחוב פאולוס השישי, ליד המשביר
04-6554885
קפה סעדי
חנות ממתקים המציעה מתוקים מוכרים מכל העולם לצד ממתקים מיוחדים שמגיעים ממדינות ערב: בקלאוות מעודנות, רחת לקום, פירות מסוכרים והרבה שוקולד.
רחוב פאולוס השישי 47
04-6565961
קונדיטורית עלי חסן
מודרני
בשנת 1963 אחרי שלמד ממיטב האופים בחיפה ואצל שפים מהונגריה, אוסטריה וגרמניה, פתח סמי חסן קונדיטוריה שמתמחה בעוגות קרם ופטיסרי. תושבי הצפון היהודיים ובעקבותיהם גם אנשי נצרת גילו אותו, ועם השנים הפכה הקונדיטוריה הבודדת לרשת של סניפי סמי חסן ובניו.
רחוב פאולוס השישי 104
04-6554829
שומשומיית נצרת האסלית
וואליד אבו סיני מוכר בחנות הצנועה שלו ממתקי שומשום טבעיים ללא חומרים משמרים, על פי מתכון מסורתי העובר במשפחה כבר כ- 100 שנה. שווה לטעום ממתק שומשום קלאסי, לא מתוק מדי ובמרקם נפלא, ממתק בוטנים ודבש וחטיף גרעינים ודבש. אל תפספסו את ממתק הבריאות השחור ובעל הטעם המיוחד שעשוי מקצח, שומשום ודבש, ואת החלבה המיוחדת שמיוצרת בשטחים במיוחד עבור וואליד.
איכסל 2
שני-שבת 9:00-18:00
טל. 052-7416790
6. צהרים או ערב
מסעדת אל ג’נינה
מקומי, בשרים
המסעדה הערבית הוותיקה ביותר בארץ
מסעדה מקומית משובחת, השוכנת מול באר מרים. תמצאו כאן את כל המאכלים האהובים המוגשים במסעדה מזרחית: מבחר סלטים טריים ומבחר בשרים ודגים. מומלץ: קבב טלה, והכנאפה הנעשית במקום.
כיכר המעיין
04-6550292, 054-202-3065
מסעדת בייאת
“מטבח ערבי מעודן” כך מגדירה אימאן ליביס את תפריט הפיוז’ן המשולב עם מטעמי המטבח הערבי הגלילי של מסעדת בייאת, אותה פתחה לפני כ-13 שנה, ממש ליד כיכר מעיין. אימאן, ילידת נצרת העתיקה, ירשה את המבנה מאביה, והפכה אותו למסעדה מהפכנית בזכות הבר המושקע שיצר מקום בילוי וסגנון תרבותי חדש לתושבים המקומיים, וגם, כמובן, משום שהמקום הוקם ומנוהל ע”י אישה. התפריט עצום ומגוון עם היצע טבעוני, אותנטי, בינלאומי ועוד, והוא משתנה לפי עונות השנה וכולל מנות ספיישל מגוונות. אימאן עצמה היא הקונדיטורית, כך שאל תפספסו את המנות האחרונות ובמיוחד את הכנאפה בצנצנת.
כתובת: כיכר המעיין, רח’ אל בישארה 55
טל. 04-6555146
שעות פתיחה: ב-שבת 9:30-24:00, מופעים בימי חמישי, מבצעים על משקאות הבר ימי שלישי ורביעי
תשרין
מקומי איטלקי
תשרין ממוקמת במרכז נצרת בסמוך לכנסיית הבשורה והעיר העתיקה. בבניין שנבנה בשנת 1868 כבית פרטי – והאווירה הביתית והנעימה שלו בהחלט נשמרה עד היום עם שולחנות וכסאות העץ הכבדים שניצבים בחדרים השונים, מלווים בניחוחות ובצלילים מנצרת.
תישרין נוסדה ומנוהלת על ידי הדור החדש של המסעדנים בנצרת – אחסן ומוסא, שני צעירים שופעים מרץ ואופטימיות, ולכך מתווספת האהבה לספק לאורחים חווית טעימה ואותנטית.
התפריט הוא מיזוג של אוכל מסורתי ים תיכוני עשיר ומענג עם היצירתיות העדכנית של שפים מהמטבחים המובילים בעולם. צלעות הכבש המפורסמות מתבשלות בתנור עצים גדול המעניק למנות טעם ייחודי. לא לפספס את המוחמר (נתחי עוף מתובלים עם בצל, צנוברים וסומק על פיתה מסורתית מהטאבון), הסיניה (כופתאות בשר עם טחינה ועגבניות) ונתחי עוף ב…קפה.
אלבישארה 56 (סניף נוסף בקניון עופר דודג’)
12:00-24:00
057-9442830
מסעדת עוד
מסעדת שף, שנפתחה לאחרונה במלון לגסי החדש, ומנוהלת על ידי השף הבינלאומי ג’וני גוריק. המסעדה מתמחה באוכל ים תיכוני גורמה, מנות מיוחדת, וטכניקות מודרנית של בישול בינלאומי.
מומלץ להזמין מקומות מראש.
מלון לגסי נצרת , רחוב פאולוס הששי, בניין מרכז העיר נצרת
04-9060000
וילה נצרת
מלון בוטיק ומסעדה שפתחו הבעלים, זיד ריזק ולואי כראם. המסעדה פתוחה גם למבקרים שאינם לנים במלון. התפריט מציע סלטי פתיחה ערביים קלאסיים, מנות עיקריות כדוגמת טחול כבש ממולא בפטרוזיליה שום וצנובר, מוח כבש אפוי ברוטב חמאה שום ולימון, צלעות כבש, מנסף, שוק טלה על אורז וצנובר ועוד.
כיכר המעיין, רחוב 6056 מספר 1
04-6000569
לוקנדה
מסעדת מלון רמדה אוליבייה
על המסעדה מנצח השף אליאס מטר עם תפריט המשלב בין המטבח הערבי-גלילי והאיטלקי. המסעדה צופה מלמעלה על העיר תפאורה מושלמת למנות הדגל: ריזוטו עולש ולאבנה; פטריות וסלק עם פילה טלה במרינדת בהרט ושמן זית; סינטה כבש בעשבים חורפיים וירקות שורש; פאטייר פירות ים; צלעות טלה על תבשיל במיה; עולש וחוביזה; תבשיל יוגורט עם שישברק; וקובה ברוטב שום ונענע יבשה.
מלון רמדה אוליבייה, דרך הציונות 29, נצרת
04-6130351