על קצה המזלג:
במקום קטן ואינטימי, ברחוב פאולוס השישי, ניצבים עשרות סלים גדולים ובהם תבלינים טריים, הממלאים את חלל החנות בצבעים וריחות מסחררים. האחים שאפע וטארק ספדי, המנהלים את חנות התבלינים, ממשיכים מסורת בה החל סבם, כאשר פתח את החנות ב-1949, והמשיך אביהם, זיאד ספדי ז"ל.
שאפע מספר כי תהליך ייצור התבלינים לא השתנה מאז ימי סבו. גם היום, הוא ואחיו מביאים את החומרים, שלמים או בגרגרים, טוחנים במקום, מערבבים תערובות מיוחדות, כאלו שרק כאן תוכלו למצוא, כמו – סומאק בלדי, שהוא תבלין חמצמץ העשוי מגרגרי אוג הבורסקאים ומוסיף חמיצות מיוחדת לתבשילים וסלטים, או, תערובת הזעתר שרק בשבילה שווה לנסוע עד נצרת.
עוד מן המבחר: אבן יוגורט. זהו מאכל ערבי שורשי, שהומצא הרבה לפני עידן המקררים. הערבים נהגו לייבש את היוגורט ולהפוך אותו לגוש המזכיר בטעמו פרמז'אן, כדי שיוכלו להשתמש בו גם בקיץ. אל תשכחו לבדוק גם את החמוצים, ביניהם, "מקדוס" – חצילים ממולאים באגוזים כבושים.
מה עושים:
במהלך טיולכם בנצרת, עצרו בתבליני ספדי, הצטיידו היטב להמשך השנה ובכך תביאו שמחה למטבח שלכם.
משך סיור:
ככל שמתחשק.