על קצה המזלג:
כולם מכירים את “חלבה נצרת” מחנויות הטבע בארץ, אך האם ידעתם שכאן עדיין מייצרים את החלבה בשיטה המסורתית?
סבא של בילאל החל לייצר ולמכור חלבה כבר לפני יותר מ-80 שנה. את מטחנת השומשום שקנה שיפצו וניתן לראות אותה בפעולה.
מה עושים:
במהלך הסיור בילאל מספר על גלגולו של המפעל, מחנות פינתית קטנה בנצרת ועד המפעל המצליח של ימינו, שאף זכה בשיא גינס בשנת 2009. ניתן לראות את טחינת החלבה באבני ריחיים, את קיפול השומשום ואת הקלייה האיטית, הכל בשיטות של פעם, ובהתאם גם הטעם שמזכיר נשכחות.
הסיור אינו בתשלום. במקום חנות למכירת התוצרת של המפעל.
משך סיור:
בין חצי שעה ל-45 דקות.